Coaching: persoonlijke en zakelijke ontwikkeling

Het woord ‘coach’ is afgeleid van het Franse ‘coche’ en het Engelse woord ‘coach’, wat ‘koets’ betekent. ‘Coach’ staat voor de wagen die gebruikt werd om mensen van de ene naar de andere plaats te transporteren. En dat is exact hoe ik coach, om jou van de ene plek in je leven naar de andere te transporteren.

Als coach help ik jou de brug te bouwen tussen waar je nu staat en waar je wilt zijn, een brug die twee belangrijke pijlers heeft, nl. veerkracht en daadkracht.

Veerkracht heb je nodig om met de uitdagingen van het leven om te kunnen gaan. Daadkracht geeft je de brandstof om wat je weet om te zetten in acties en op die manier andere resultaten te bereiken.

Wil je je zowel persoonlijk als zakelijk ontwikkelen, dan heb je beide pijlers nodig. Je kan eender welke cursus marketing volgen, je kan hele e-books hebben liggen over het creëren van de perfecte salesfunnel, je kan op de hoogte zijn van alles wat je kunt doen op social media – tot wanneer je er effectief mee gestart bent en je jezelf wilt bekend maken, je eerste klanten werft, je communicatie stroef loopt en je de (eerste) groeipijnen ervaart, gebeurt er niets.

Van zodra je die stappen onderneemt, van zodra jij wilt vooruit gaan en groeien, merk je dat je heel wat twijfels hebt, onduidelijkheden, obstakels die je tegenwerken en tegenhouden. Je komt terecht op een rollercoaster en er komt plots zoveel op je af, dat je niet meer weet wat boven of onder is, dat je helderheid mist, dat je  door ups en downs gaat en dat je het gevoel krijgt dat je wereld op z’n kop staat.

Wil jij in die rollercoaster:

  • terug dicht bij jezelf komen?
  • zelf bepalen hoe jij je voelt i.p.v. soms gillend naar beneden te denderen?
  • op een goede manier kunnen omgaan met twijfels en angsten?
  • je ideeën aftoetsen en een klankbord vinden, dat zonder oordeel luistert?
  • een sparringpartner die meedenkt naar mogelijkheden en opties, die gelooft in jouw potentieel?

Dan nodig ik je uit in mijn ‘coachingkoets’. Coaching is het besturen van de koets, en ik geef jou graag de tools om de teugels van je eigen proces, je eigen resultaten, je eigen leven terug in handen te nemen.