Ik ben een mensen-mens. 

Ik ben mama van twee fantastische kinderen in co-ouderschap, die me elke dag meer en meer laten groeien.

Ik heb altijd al met mensen gewerkt, ik luister graag naar hun verhalen want daarin ontdek ik hun kracht, de kracht die ze ontwikkelen ondanks en dankzij de omstandigheden.

Ik hou van wandelen, dansen, lezen, spelletjes spelen, lange gesprekken met vriendinnen en veel afwisseling. Ik heb tonnen energie, die ik graag terug oplaad door in stilte bij mezelf thuis te komen.

Er zijn drie waarden die voor mij heel belangrijk zijn:

  • dankbaarheid: dit beoefen ik elke dag,  niet enkel wanneer het goed gaat, maar net in de momenten waarop de dingen anders lopen dan dat ik wil. Dankbaarheid gaat niet over positief denken, wel over veerkracht ontwikkelen om pijn, verdriet, angst, schaamte, kwaadheid te doorvoelen en te verwerken.
  • daadkracht: naast veerkracht heb je ook daadkracht nodig, de kracht om actie te ondernemen en zo te bouwen aan de resultaten die jij wilt in jouw leven.
  • delen: gedeelde smart is halve smart, zegt het spreekwoord. En wanneer je geluk deelt, vermenigvuldig je het. Ik vind het telkens een hele eer dat ik in coaching een tijdje deelgenoot mag zijn in jouw leven – dat is een privilege dat ik zeer sterk respecteer.

Ik geloof in de kracht van de persoon. Alles is reeds aanwezig in jou of je hebt er toegang toe, hoe moeilijk dit soms ook te geloven is of hoe afgesloten je je soms ook voelt van de mogelijkheden. Je bent sterker dan je omstandigheden.

Ik geloof ook dat bewust zijn hiervan en kennis hebben hierover een eerste basis is. Kennis op zich is geen macht of kracht, toegepaste kennis is macht en kracht. Eens je weet hoe het werkt, kan je het opnieuw en opnieuw toepassen. Inzichten kun je niet niet meer weten.

Ik wil coaches en creatievelingen ondersteunen bij de uitbouw van hun zaak: de ontdekking wat echt bij je past over de opbouw van je businessplan en financieel plan tot het opzetten van je concrete actieplan zodat jij jouw klanten kunt bereiken. Omdat ik uit eigen ervaring weet dat het starten van een eigen zaak een hele onderneming is met veel vragen, twijfels, vallen en opstaan, kleine en grote overwinningen, is het mijn doel om jou hierin concreet bruikbare tools te geven. Concrete vragen mee helpen oplossen, meedenken qua planning en aanpak, brainstormen over mogelijke ideeën die voor jou kunnen werken zijn enkele manieren waarop ik met jou samenwerk. 

Wil je graag meer weten? Stel me dan gerust je vragen, ik maak graag tijd en ruimte voor jou.

Toen ik startte als coach – in 2009 – dacht ik: ik kan coachen, ik heb samenwerkingen gezocht, ik ben echt begaan met mensen, een eigen zaak dat zal wel lukken. Toen mijn mentor hiernaar vroeg, antwoordde ik: ‘oh, maar de klant coachen naar waar hij wilt geraken, dat is geen probleem. Dat kan ik.’ ‘Wat is dan wel het probleem?’, vroeg hij. ‘Wel, ik weet niet hoe ik aan de klanten geraak. Hoe overtuig ik hen? Hoe pak ik de opstart en de uitbouw van mijn eigen zaak aan?’ 

In 2012 vroeg ik het faillissement aan van de bvba die ik had opgericht. Een heftige relatiebreuk, 2 kleine kinderen om me op te focussen en heel veel angsten, twijfels en vragen hadden tot deze beslissing geleid. Eén van de zwaarste beslissingen in mijn leven, want daar ging mijn droom… En daaruit heb ik veel geleerd! Want uiteindelijk ben ik mezelf blijven ontwikkelen en ben ik als ondernemerscoach gestart bij Starterslabo. Met mijn eigen ervaringen, met mijn coachingskills,  met alles wat ik geleerd heb en elke dag nog leer, heb ik Start2Grow nieuw leven ingeblazen na een burn-out in 2019. Balans houden door in beweging te blijven en te groeien. 

Ik vind het als coach een echte eer, een privilege, om even naast jou te mogen staan en samen op weg te zijn.